Marharagu sárgarépával
Marharagu sárgarépával
  • timer85 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 6 darab
  • őrölt gyömbér - 1 teáskanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • marhahús - 800 gramm
  • római kömény - 1 evőkanál
  • konzerv paradicsom - 400 gramm

Elkészítés:

  1. Szórjuk meg liszttel a 2-3 cm-es kockákra vágott húst. Szeleteljük fel a pórét és a fokhagymát. Vágjuk nagyobb szeletekre, vagy kockákra a répát. Pirítsuk le a marhahúst 2 ek margarinban elég nagy lángon. Tegyük félre.
  2. Tegyük a pórét ésa fokhagymát a serpenyőbe és pirítsuk 2 percig. Adjuk hozzá a fűszereket és pirítsuk további 1 percig. Majd tegyük vissza a marhahúst a lábosba. Adjuk hozzá a paradicsomot, répát, fél liter vizet és a Knorr-kockát.
  3. Hozzuk forrásba és főzzük meg majdnem puhára. Ekkor tegyük bele a répát és főzzük készre további 20 perc alatt. Tálaljuk rizzsel és petrezselyem zölddel, vagy koriander zölddel.