Marhapacal gazdag körettel
Marhapacal gazdag körettel
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 teáskanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • bors - 1 teáskanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • szegfűbors - 1 teáskanál
  • tej - 250 milliliter
  • babérlevél - 4 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • hagyma - 3 darab
  • zeller - 1 darab
  • kukoricadara - 10 dekagramm
  • zsíros marhahús - 400 gramm
  • pacal - 1 kilogramm
  • pl_id:151 - 1 csipetnyi
  • marhabél - 1 darab

Elkészítés:

  1. A fehérrépát, a zellert és a sárgarépát reszeljük le.
  2. A megtisztított pacalt a zsíros hússal, a lereszelt zöldségekkel, a fűszerekkel és a Knorr marhahúsleves-kocka hozzáadásával főzzük puhára.
  3. Ezután a pacalt ás a húst vegyük ki és vágjuk fel.
  4. Az alaplevet sűrítsük be 1 kiskanál margarinból, és a lisztből készült rántással, adjuk hozzá a pacalt és forraljuk fel.
  5. Egy edénybe, a tejhez és a 10 dkg olvasztott margarinhoz szórjuk a kukoricadarát, adjuk hozzá a majoránnát és ízesítsük borssal és Knorr Delikáttal. Főzzük meg.
  6. A marhabelet töltsd meg ezzel a töltelékkel, kösd össze a végét és főzd meg. Szeletekre vágva tálald a pacalhoz.