Marhapacal gazdag körettel
Marhapacal gazdag körettel
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • bors - 1 teáskanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • szegfűbors - 1 teáskanál
  • tej - 250 milliliter
  • babérlevél - 4 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 csipetnyi
  • póréhagyma - 1 darab
  • hagyma - 3 darab
  • zeller - 1 darab
  • vaj - 100 gramm
  • kukoricadara - 0.7 darab
  • zsíros marhahús - 400 gramm
  • pacal - 1 kilogramm
  • marhabél - 1 darab

Elkészítés:

  1. Reszeld le a fehérrépát, a zeller, a sárgarépát.
  2. A megtisztított pacalt a zsíros marhahússal, a lereszelt zöldségekkel és a fűszerekkel a Knorr marhahúsleves-kocka hozzáadásával főzd puhára.
  3. Vedd kis a pacalt és a húst, és szeleteld fel.
  4. Az alaplevet sűrítsd be a vajból és lisztből készített rántással, add hozzá a pacalt és főzd fel.
  5. A tejhez és az olvasztott vajhoz önts hozzá a kukoricadarát, add hozzá a majoránnát és fűszerezd borssal és Knorr Delikát fűszerkeverékkel.
  6. A marhabelet töltsd meg ezzel a töltelékkel, kösd el a végét és főzd meg, majd felszeletelve tálald a pacallal.