Rama Vajas Íz | 1 teáskanál |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
majoránna | 1 teáskanál |
bors | 1 teáskanál |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
szegfűbors | 1 teáskanál |
tej | 250 milliliter |
babérlevél | 4 darab |
liszt | 1 evőkanál |
fehérrépa | 1 darab |
póréhagyma | 1 darab |
hagyma | 3 darab |
zeller | 1 darab |
kukoricadara | 10 dekagramm |
zsíros marhahús | 400 gramm |
pacal | 1 kilogramm |
pl_id:151 | 1 csipetnyi |
marhabél | 1 darab |
Marhapacal gazdag körettel a Főételek kategóriában
A fehérrépát, a zellert és a sárgarépát reszeljük le.
A megtisztított pacalt a zsíros hússal, a lereszelt zöldségekkel, a fűszerekkel és a Knorr marhahúsleves-kocka hozzáadásával főzzük puhára.
Ezután a pacalt ás a húst vegyük ki és vágjuk fel.
Az alaplevet sűrítsük be 1 kiskanál margarinból, és a lisztből készült rántással, adjuk hozzá a pacalt és forraljuk fel.
Egy edénybe, a tejhez és a 10 dkg olvasztott margarinhoz szórjuk a kukoricadarát, adjuk hozzá a majoránnát és ízesítsük borssal és Knorr Delikáttal. Főzzük meg.
A marhabelet töltsd meg ezzel a töltelékkel, kösd össze a végét és főzd meg. Szeletekre vágva tálald a pacalhoz.