Marhahúsos bolognai márványsajttal
Marhahúsos bolognai márványsajttal
  • timer27 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • darált marhahús - 25 dekagramm
  • szélesmetélt - 30 dekagramm
  • márványsajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg annak tasakján olvasott utasítások alapján. Eközben tisztítsuk meg a répát és a zellert, majd a reszelő durva oldalán reszeljük le, és alacsony-közepes lángon, kevergetve pároljuk az olajban 4-5 percig.
  2. Adjuk hozzá a darált húst és erősebb lángon pirítsuk világos aranybarnára. Öntsünk hozzá 1 dl vizet (ízlés szerint víz helyett kis pohár száraz vörösbort) és erős lángon párologtassuk el róla a folyadékot. Öntsük fel 3 dl hideg vízzel és adjuk hozzá a Knorr Bolognai alapot, újraforrástól számított 3-5 percig pároljuk, közepes lángon.
  3. A kifőtt tésztából formázzunk kis fészkeket a tányéron, kanalazzunk bele a húsos mártásból, morzsoljunk rá márványsajtot. Ízlés és lehetőség szerint gazdagíthatjuk friss rukkola levelekkel, kockázott lilahagymával.