Feltöltve:

Marhahúsos bolognai márványsajttal

timer 27
mood Könnyű
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Knorr Bolognai spagetti alap1 darab
sárgarépa1 darab
olíva olaj2 evőkanál
darált marhahús25 dekagramm
szélesmetélt30 dekagramm
márványsajt10 dekagramm

Marhahúsos bolognai márványsajttal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztát főzzük meg annak tasakján olvasott utasítások alapján. Eközben tisztítsuk meg a répát és a zellert, majd a reszelő durva oldalán reszeljük le, és alacsony-közepes lángon, kevergetve pároljuk az olajban 4-5 percig.

2. lépés

Adjuk hozzá a darált húst és erősebb lángon pirítsuk világos aranybarnára. Öntsünk hozzá 1 dl vizet (ízlés szerint víz helyett kis pohár száraz vörösbort) és erős lángon párologtassuk el róla a folyadékot. Öntsük fel 3 dl hideg vízzel és adjuk hozzá a Knorr Bolognai alapot, újraforrástól számított 3-5 percig pároljuk, közepes lángon.

3. lépés

A kifőtt tésztából formázzunk kis fészkeket a tányéron, kanalazzunk bele a húsos mártásból, morzsoljunk rá márványsajtot. Ízlés és lehetőség szerint gazdagíthatjuk friss rukkola levelekkel, kockázott lilahagymával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem