Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • kelbimbó - 200 gramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • szegfűbors - 3 darab
  • tej - 300 milliliter
  • babérlevél - 2 darab
  • liszt - 200 gramm
  • fehérrépa - 0.5 darab
  • póréhagyma - 0.5 darab
  • hagyma - 1 darab
  • zeller - 0.5 darab
  • marhahús - 400 gramm
  • só - 1 csipetnyi
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • reszelt parmezán - 50 gramm
  • fekete bors szem - 4 darab

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a húst, öntsünk alá 1,5 liter hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. Adjuk hozzá a fűszereket és a Marhahúsleves-kockát és főzzük kis lángon kb. 40 percig.
  2. A zöldségeket, sárgarépát, zellert, fehérrépát vágjuk nagyobb kockákra és adjuk a leveshez. Tűz felett pirítsuk sötét aranyra a hagymát és adjuk a leveshez.
  3. A levest főzzük még 40 percig. A póréhagymát és kelbimbót kockázzuk fel és a fűszerekkel együtt adjuk a leveshez. Főzzük még 20 percig. A levest tálaljuk zöldséggel és hússal, valamint csíkokra vágott parmezános palacsintával.
  4. Míg fő a leves, készítsük el a palacsintákat. A palacsintához a tészta alapanyagait keverjük össze csomómentes masszává. Ha túl folyékony, adjunk hozzá még lisztet. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt.
  5. Süssük meg a palacsintákat.
  6. Tekerjük össze a palacsintákat, vágjuk fel vékony csíkokra és tálaljuk a leveshez.