Feltöltve:

Marhahúsleves

timer 90
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

marhahús50 dekagramm
velős v. ritkacsont50 dekagramm
víz3 liter
vegyes zöldség0.75 kilogramm
Bors10 szem
vöröshagyma1 darab
fokhagyma gerezd2 darab
1 csapott mokkáskanál
Knorr Marhahúsleves-kocka2 kocka

A húslevesről
A húsleves a magyar gasztronómia egyik legismertebb étele és évszázadok óta kihagyhatatlan része a vasárnapi vagy az ünnepi ebédeknek és természetesen a lakodalmaknak. A húsleves szinte mindenki számára megunhatatlan, hisz mennyei ízvilága azonnal nosztalgikus hangulatba ejti az embert. A húsleves egy igazi ősi ételt jelent a magyar konyha számára. A húslevest azért is imádják sokan, mert nagyon változatosan elkészíthető, hiszen variálhatjuk a húsok és a tészták fajtáit egyaránt. Természetesen mindegyik húsféléhez megvan a hozzá illő tésztaféle. A hiedelem szerint egy igazi húslevesnek gyógyító ereje van. A húsleves főzése nem túl bonyolult, de nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elképzeljük. A húsleves elkészítésénél fontos, hogy a húst soha ne hideg vízbe tegyük fel főni. Főzzük lassú tűzön a levest. Minél több zöldséget teszünk bele, annál különlegesebb ízvilágot fogunk kapni. Fontos, hogy a tésztát ne főzzük bele a levesbe, hanem külön főzzük ki. A húsleves fűszerezésénél sokak csak a só-bors párosra esküsznek, de ízesíthetjük a levesünket akár sáfránnyal vagy szerecsendióval is. Az egyik legjobb dolog a húslevesben, hogy nem kell végig a fazék mellett állnunk, elég, ha időnként ránézünk. Ha a pikáns ízeket kedveljük, akkor vágjunk a húslevesbe erős paprikát. Legyen ősz, tél vagy tavasz, a húsleves minden évszakban ugyanolyan jól esik. Egy komolyabb megfázásra nincs is jobb gyógyír, mint egy nagy tál gőzölgő húsleves sok zöldséggel és tésztával. Ahogy mondani szokás, egy jó húsleves még a holtakat is feltámasztja.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A húst és a csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 3 liter hideg vízben főni.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Kb. 1 órányi gyöngyöző forrás után hozzáadjuk a sót és egész borsszemeket.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    További 1 órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a Knorr Marhahúsleves kockát. További 1 órán keresztül főzzük. Kóstolás után sóval utóízesíthetjük. A tűzről lehúzva 10 percig pihenni hagyjuk, majd leszűrjük. A megfőtt hússal, zöldségekkel, tetszés szerinti főtt tésztával tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Csirkehúsleves keréktésztával

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Daragaluska leves

timer 160"
mood Könnyű
thumb_up 1

Cibere leves sertéshússal

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1

Orjaleves

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tyúkhúsleves

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2

Húsleves ínyenceknek

timer 195"
mood Közepes
thumb_up 0

Lőrinci húsleves

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Kínai csirkehúsleves kukoricával

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 1

Klasszikus húsleves

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsleves

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0

Csirkehúsleves

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0

Marhahúsleves

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0

Fürj leves

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Tyúkhúsleves

timer 1"
mood Nehéz
thumb_up 0