Feltöltve:

Marhahús gyömbérrel és zöldségekkel

timer 45
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz250 milliliter
sárgarépa200 gramm
olaj80 milliliter
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
szójaszósz4 evőkanál
zöld paprika1 darab
hagyma1 darab
sötét színű méz2 evőkanál
marhabélszín500 gramm
friss gyömbér50 gramm
cukkini200 gramm
zöldhagyma2 darab
burgonyaliszt2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Keverjük össze a páchoz a mézet, a szójaszószt és a burgonyalisztet. A húst vágjuk vékony csíkokra, öntsük le a páccal és tegyük félre 15 percre.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A cukkinit, a sárgarépát és a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikákra. A paprikát mossuk meg, vágjuk ki a csumáját és szeljük 3 cm hosszú csíkokra. A zöldhagymát vágjuk ugyanilyen csíkokra, a gyömbért hámozzuk meg és csíkozzuk fel.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A húst minden oldalán pirítsuk át olajon, itassuk le és tegyük egy tányérra.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Ugyanezen a zsíradékon pirítsuk át a zöldségeket egy perc alatt.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Ezután öntsünk hozzá egy pohár vizet, adjuk hozzá a Knorr kockát és pároljuk 10 percig fedő alatt.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Vegyük kisebbre a lángot és öntsük hozzá a maradék páclevet. Addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Adjuk hozzá a gyömbért és pároljuk, majd tegyük bele a húst. Jól keverjük össze és még 2 percig főzzük. Tálaljuk főtt ragacsos rizzsel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek