víz | 6 dl |
---|---|
petrezselyem zöld | 1 csokor |
tejföl | 2 evőkanál |
zsemlemorzsa | evőkanál |
tojás | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
tej | 150 milliliter |
kapor | 4 darab |
hagyma | 1 darab |
só | csipetnyi |
margarin | 1 evőkanál |
fehérbor ecet | 2 evőkanál |
darált marhahús | 400 gramm |
zsömle | 2 darab |
főzőtök | 1 darab |
Marhafasírt könnyű tökfőzelékkel a Főételek kategóriában
Hámozzuk meg a tököt, majd gyaluljuk le. (Szezonon kívül használjunk fagyasztottat.) tegyük egy tálba, öntsük rá az ecetet és sózzuk meg egy kicsit. Jól keverjük át és tegyük félre legalább 15 percre.
A zsömléket áztassuk be a tejbe.
Vágjuk apróra a hagymát és egy evőkanál margarinon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a marhahúsleves kockát. Olvasszuk fel, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk hűlni.
A kihűlt hagymát adjuk a darált húshoz. Adjuk hozzá a tojást, a kicsavart és szétmorzsolt zsömléket, az apróra vágott petrezselyem zöldet és egy kis frissen őrölt borost. Jól keverjük meg. Tegyük félre egy kicsit a masszát.
Míg a massza pihen és az ízek összeállnak, készítsük el a tökfőzeléket. Ez a tökfőzelék könnyű, liszt nélkül készül és a tök roppanós marad benne. Egy lábosban forrósítsunk föl margarint és az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg rajta. Közben a kaporleveleket tépkedjük le a szárról.
Öntsük föl 6-7 dl vízzel és dobjuk bele a kockákat. Adjuk hozzá a kaporlevelet és a kaporszárakat is. Forraljuk föl és forraljuk 5-6 percig.
Csavarjuk ki a tököt és adjuk az alapléhez. Hozzuk újra forrásba és főzzük 3-4 percig. A végén vegyük ki belőle a kaporszárakat és keverjük el benne a tejfölt. Fedjük le és tegyük félre.
A húsmasszából készítsünk 8 kisebb, vagy 4 nagyobb fasírtot. Forgassuk meg zsemlemorzsában és süssük ki olajban. Tálaljuk a tökfőzelék mellé.