Marengo csirke
Marengo csirke
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • gomba - 200 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Penne all’Arrabbiata Alap - 1 csomag
  • nagyobb paradicsom - 2 darab
  • száraz fehér bor - 150 milliliter
  • nagy garnélarák - 8 darab
  • kenyér - 4 szelet
  • tojás - 4 darab
  • csirke rész (pl alsó- vagy felső comb, mell) - 4 darab

Elkészítés:

  1. Szeleteljük fel a gombát, aprítsuk fel a hagymát. Enyhén szórjuk meg a csirkét liszttel. Pirítsuk le a csirkét 1 ek margarinon közepes lángon. Tegyük félre.
  2. Adjunk további fél ek margarint a serpenyőhöz és pirítsuk meg rajta a hagymát, amíg puha nem lesz. Adjuk hozzá az összedarabolt paradicsomot, a bort és a Knorr-alapot. Hozzuk forrásba, vegyük lejjebb a lángot és pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a csirke darabokat és pároljuk további 25 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet.
  3. Ezalatt pirítsuk a hagymát fél ek margarinon aranybarnára. Adjuk a csirkéhez a főzés végén. Adjuk hozzá a rákot és főzzük még 5 percig. Süssük meg a tojást és pirítsuk meg a kenyeret.