Feltöltve:

Marcipánrácsos almás pite

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

alma1.5 kilogramm
citrom leve1 darab
Ráma35 dekagramm
cukor35 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
tojás9 darab
liszt50 dekagramm
tej2 dl
tejföl175 gramm
vanília ízű pudingpor (főzős)1 csomag
marcipánmassza40 dekagramm
tojássárgája1 darab
szárazon pirított mandulapehely5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A meghámozott cikkekre vágott almákat meglocsoljuk citromlével. A puha Ramát kikeverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval, és beledolgozunk 4 tojást. A tejből 3 evőkanállal félreteszünk, a többit a sütőporral elkevert liszttel váltakozva, a tésztába dolgozzuk.Ramával alaposan kikent 38x34-es tepsibe simítjuk, azután kirakjuk az almacikkekkel, majd leöntjük a maradék cukor felével, 3 tojással, valamint a pudingporral kikevert tejföllel. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 50 percig sütjük. A marcipánt összedolgozzuk a maradék cukorral, 1 tojással, illetve 2 ek. tejjel. Nyomózsákba töltjük, rácsszerűen a pite tetejére nyomjuk, és azonos hőfokon további 15 percig sütjük. A rácsot megkenjük a megmaradt tejjel elkevert tojássárgával, végül a süteményt 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk mandulával és porcukorral, vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem