Feltöltve:

Marcipános szelet

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
cukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
rum4 evőkanál
liszt15 dekagramm
étkezési keményítő10 dekagramm
sütőpor2 teáskanál

A töltelékhez

csipkebogyólekvár15 dekagramm
marcipánmassza25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tortabevonó étcsokoládé20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    4 tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. A Ramát egy keverőtálban a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgát, a megmaradt 2 tojást, és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, és a tojásos krémhez adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Sütőpapírral kibélelünk egy téglalap alakú sütőformát, rásimítunk 3 evőkanálnyi masszát. Forró sütőbe tesszük, és 3 percig sütjük. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg tart a masszából. Amikor elfogytak a hozzávalók, a süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és három lapra vágjuk. A lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, egymásra rakjuk, és körben rákenjük a maradék lekvárt. A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tésztát. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, és bevonjuk vele a marcipánt. A tetejére dísznek mandulaforgácsot, és fehér csokireszeléket tehetünk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem