Feltöltve:

Marcipános epertorta

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krém a töltéshez

Ráma15 dekagramm
eper20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tej3 dl
kristálycukor3 evőkanál
epres pudingpor1 csomag

Marcipános burkolathoz

zöld ételfesték1 üvegcse
piros ételfesték1 kevés
a marcipánmassza eprekhez10 dekagramm
marcipánmassza50 dekagramm

Krém a bevonáshoz

piros ételfesték1 kevés
1 csipetnyi
tej1 csapott evőkanál
porcukor10 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Piskóta

tojás5 darab
1 csipetnyi
étolaj0.5 dl
langyos víz1 dl
sütőpor0.5 csomag
liszt10 dekagramm
darált mandula20 dekagramm
porcukor22 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A tojássárgákat krémesre keverem a porcukorral, majd hozzáadom a vizet és az olajat, belekeverem a mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, végül kanalanként óvatosan beleforgatom a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában (22 cm) sütöm, ha nagyon barnul, alufóliával letakarom. Amikor kész van (tűpróba), kiveszem a formából és rácsra téve kihűtöm, majd 3 lapba vágom. A krémhez a pudingport a 3 ek. cukorral és a 3 dl tejjel megfőzöm. A Ramát krémesre keverem a porcukorral, majd kanalanként hozzáadom a kihűtött pudingot. Az epret megmosom, lecsepegtetem, összeturmixolom és apró adagokban a krémhez adom. A torta alsó és középső lapját megtöltöm a krémmel, a tetejét is ráhelyezem, majd egy órára hűtőbe teszem, így könnyebb lesz bevonni. A bevonó krémhez a puha Ramát krémesre keverem a porcukorral és a sóval, hozzáadom a tejet, pár csepp ételfestékkel rózsaszínre színezem és nagyon vékonyan, egyenletesen bevonom vele a tortát. Erre azért van szükség, mert ha a pudingos krémet tennénk a marcipán alá, attól a marcipán teljesen ellágyulna, megfolyna. A marcipánt átgyúrom, porcukorral hintett deszkán, vékony kerek lappá nyújtom és beburkolom vele a tortát. A maradék marcipán 3/4 részét pirosra, 1/4 részét zöldre színezem, apró "epreket" készítek belőle, majd a torta tetejére rendezem. A bevonó Ramás krémből megmaradt krémhez hozzákeverek még 2-3 ek. porcukrot, így könnyebben megszárad a díszítés, habzsákba töltöm, ezzel pöttyözöm meg a tortát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0