Feltöltve:

Marcipános bukta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

élesztő1 darab
cukor1 evőkanál
Ráma12.5 dekagramm
tojás3 darab
1 csipetnyi
langyos tej2.5 dl
liszt60 dekagramm

-

liszt a kidolgozáshoz1 kevés
porcukor a meghintéshez1 kevés

A töltelékhez

marcipánmassza10 dekagramm
rumos mazsola5 dekagramm
mandulapálcika5 darab
Ráma5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet tálba szitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, elkeverjük a cukorral és 1 dl langyos vízzel. A mélyedésbe öntjük, és egy kevés liszttel elkeverjük. Ruhával letakarva 15 percig kelesztjük. A Ramát megolvasztjuk. Elkeverjük a tojásokkal, sóval és a tejjel. A liszthez adjuk, és gyorsan sima, rugalmas tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva 30 perc alatt kétszeresére kelesztjük. A marcipánmasszát apróra vágjuk és összegyúrjuk a mazsolával, meg a mandulával. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen jól át gyúrjuk, rudat formálunk belőle, és 12 darabra osztjuk. Mindegyik tésztadarabot kicsit kilapítjuk, ráteszünk 1 teáskanál tölteléket, összehajtjuk fölötte, és gombócot formálunk belőle. A Ramát megolvasztjuk. A sütőformát kikenjük Ramával. A tésztagombócok minden oldalát megkenjük a maradék Ramával, és a formába vagy tepsibe tesszük. A sütőben 175 fokon, légkeverésnél 160 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük. Még melegen meghintjük porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem