Feltöltve:

Marcipánmassza

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

hámozott mandulabél20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
víz0.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mandulát ledaráljuk diódarálóval. A manduladara felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk. 10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük és kissé lehűtve elegyítjük a cukros mandulával.

  2. 2. lépés

    A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan és simára gyúrjuk.

  3. 3. lépés

    A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíthetjük. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát, lehetőleg nem aromát keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

  4. 4. lépés

    Fóliába csomagolva sokáig eláll hűtőben tárolva. Bevonó marcipánhoz kétszer, vagy háromszor több porcukrot használjunk fel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem