Feltöltve:

Marcipánkoszorú

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor4 evőkanál
kakaó1 darab
liszt37.5 dekagramm
Ráma8 dekagramm
tej1.25 dl
tojás1 darab
élesztő2.5 dekagramm
1 csipetnyi

Töltelékhez

nyers marcipánmassza15 dekagramm
mandula héj nélkül15 dekagramm
barna cukor10 dekagramm
baracklekvár4 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A Ramát megolvasztjuk és a hozzávalókból sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A mandulát a marcipánnal együtt ledaráljuk, majd egy tálban összekeverjük a barna cukorral és 2 vőkanál lekvárral. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk és 40x50 cm -es téglalappá nyújtjuk. A marcipánmasszát egyenletesen elkenjük rajta, majd felcsavarjuk mint a bejglit. Ezután ujjnyi távolságban mélyen bevagdossuk, egy Ramával kikent sütőlapra rakjuk, koszorú formára hajlítva. A szeleteket kicsit egymásra döntjük, hogy félig takarják egymást. A maradék lekvárral megkenjük és sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem