Feltöltve:

Manhattani túrótorta

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

apróra tört mogyoró1 pohár
tört, vagy darált keksz1 pohár
barna cukor0.5 pohár
szerecsendió1 csipetnyi

krem

natúr krémsajt75 dekagramm
ricotta túró50 dekagramm
cukor1.5 pohár
egész tojás4 darab
finomliszt1 marék
szárított gyümölcs25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Keverjük össze a mogyorót, a kekszet, a barna cukrot és a szerecsendiót.

2. lépés

Ramával kenjünk ki egy 27cm-es tortaformát és a keveréket szórjuk az aljára, valamint az oldalára. Én az aljára szórtam az egészet és utána megdöntve a formát, körbeforgattam, annyi ment az oldalára, ami odatapadt. Próbáljuk a tetejéig beszórni.

3. lépés

Keverjük lágyra a krémsajtot, a túrót és a cukrot. Ha elég krémes, adjuk hozzá a tojásokat és habverővel verjük fel alaposan.

4. lépés

Ízesíthetjük szárított gyümölccsel, mazsolával, de szórhatjuk a tetejére is. Én a 3/4-ét a krémbe tettem, a maradékot a tetejére szórtam.

5. lépés

Öntsük a formába és lassú tűzön 40 percig, tűpróbáig süssük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem