Feltöltve:

Mangós tiramisutorta

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

babapiskóta25 darab
mandulalikőr4 evőkanál
színtelen zselatin45 gramm
mangóbefőtt1 doboz
túró75 dekagramm
tejföl1.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
citromlé2 evőkanál
cukor10 dekagramm
vaníliarúd belseje1 darab
tejszín2 dl
mandulapehely3 dekagramm
porcukor2 teáskanál
málna a díszítéshez1 pár szem

Elkészítés

1. lépés

Egy 18x35 cm-es sütőkeretet, vagy erős alufóliából hajtogatott keretet megfelelő méretű deszkára, vagy lapos tálra állítunk. A keretbe szorosan egymás mellé 15 babapiskótát fektetünk, és a likőrrel meglocsoljuk. A zselatint hideg vízzel elkeverjük. Magas falú keverőedényben a mangóbefőttet a levével együtt pürésítjük. A túrót a tejföllel, a vaníliás cukorral, a citromlével, a cukorral, és a vaníliavelővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a mangópürét. Az alacsony hőfokon feloldott, és kissé kihűtött zselatint 2-3 evőkanál mangókrémmel elvegyítjük, és a többi krémhez adjuk. Dermedésig kb. 5 percre hűtőbe tesszük. A tejszínt keményre felverjük. A habot lazán a mangókrémbe forgatjuk, és 2/3 résztét a lerakott babapiskótákra simítjuk. Elosztjuk rajta a maradék piskótát, és a maradék krémmel megkenjük. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A mandulapelyhet szárazon aranybarnára pirítjuk, és hűlni hagyjuk. A sütőkeretet óvatosan eltávolítjuk. A tiramisutortát 15 szeletre vágjuk, és a mandulapehellyel megszórjuk. Végül porcukrot szitálunk rá, és málnaszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem