Feltöltve:

Mandulatortácska

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A porhanyós tésztához

finomliszt2.5 dl
Ráma120 gramm
tojássárgája1 darab
kristálycukor0.75 dl

A töltelékhez

őrölt mandula200 gramm
tojás2 darab
kristálycukor2 dl

A díszítéshez

gyümölcs1 darab
porcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük fel a sütőt 200 fokra. Morzsoljuk el a Ramát a lisztbe, adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgát, gyúrjuk össze amíg egynemű tésztát nem kapunk. Osszuk szét a tésztát 6 egyenlő darabra és nyújtsuk ki 7 cm átmérőjűre, majd Ramával kikent formákba tegyük őket és rajuk be a hűtőbe 10 percre pihenni. Amíg a tésztakosárkák a hűtőben pihennek, a mandulát és a cukrot keverjük össze a tojásokkal, majd töltsük a formákba. Süssük a sütiket 15- 20 percig. Ha kihűltek, szórjuk meg porcukorral és gyümölccsel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem