Feltöltve:

Mandulás szilvatorta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szilva70 dekagramm
Ráma12 dekagramm
cukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás3 darab
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csapott mokkáskanál
őrölt mandula10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és kimagozzuk. A félbevágott szemeket még egyszer elfelezzük. A tésztához a Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A sütőporral és az őrölt mandulával elkevert lisztet beleforgatjuk a masszába. A masszát 24 cm átmérőjű Ramával kikent tortaformába öntjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé körkörösen a massza tetejére sorakoztatjuk, kívülről befelé haladva. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és a tésztát egy óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha már nem ragad, kivehetjük a sütőből. A szilvát megszórjuk durva szemű cukorral. A süteményt hagyjuk a formában kihűlni. Ha langyosra hűlt, levesszük a tésztagyűrűt, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Cikkekre vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem