Feltöltve:

Mandulás ropogós

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

pörkölt szemes kávé2.5 dekagramm
mandula12 csapott mokkáskanál
liszt20 dekagramm
zacskó sütőpor1 kis
1 csipetnyi
Ráma7 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás2 darab
erős feketekávé3 dl

Mandulás ropogós recept.

Elkészítés

1. lépés

A szemes kávét tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felére, a másikra pedig borítsuk rá a hámozott mandulát. A magvakat pirítsuk körülbelül 10 percig 180 fokos sütőben, majd hagyjuk őket kihűlni. Utána daráljuk finomra először a megpörkölt kávét, ha elkészült, tegyük félre, aztán jöhet a mandula is. A lisztet, a sütőport és a csipetnyi sót keverjük össze, adjuk hozzá a cukrot, az őrölt kávét és a darált mandulát is, majd morzsoljuk hozzá a Ramát. Keverjük el a masszában a tojásokat, és adjunk hozzá annyi lefőzött kávét, hogy jól gyúrható, ám kissé kemény tésztát kapjunk. A tésztából formázzunk két laposabb, széles hengert, tegyük őket a sütőpapírral bélelt, Ramával kikent sütőlapra és süssük 20 percig. Amikor elkészült, vágjuk fel vastag szeletekre, rendezzük el a sütőlapon, és süssük további 10 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem