hámozott mandulabél | 15 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
liszt | 1 csapott evőkanál |
citrom | 1 púpos evőkanál |
mandulaaroma | 0.5 teáskanál |
tojásfehérje | 2 darab |
Bekapcsolom a sütőt 175°C-ra, és sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe. Finom morzsává porítok 15 deka mandulabelet, és egy nagy tálban kézi habverővel lágy habbá verem a tojásfehérjéket. A mandulamorzsát kiszóróm egy másik tálba, hozzákeverem a lisztet, cukrot, aztán belereszelem a citrom héját. Fakanállal hozzáadom a lágy tojáshabot meg a mandula aromát, és kész is a tészta. Az adagoláshoz előveszek egy evőkanalat, és egy pohárba vizet töltök, így ha nagyon ragadna a tészta, időnként belemárthatom a vízbe a kanalat. A sütőpapírral bélelt tepsire helyezem rá a kis halmokat, aztán 17-20 percre betolom őket a sütőbe, és halvány aranybarnára sütöm őket. Sütés után a puszedlik kicsit lágyak maradnak. De ez így rendben van, mert ahogy hűlnek, külsejük tovább szilárdul még, ám közepük finoman puha, ragacsos lesz.
Hozzászólások