Feltöltve:

Mandulás puszedli

timer 25
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

hámozott mandulabél15 dekagramm
cukor10 dekagramm
liszt1 csapott evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
mandulaaroma0.5 teáskanál
tojásfehérje2 darab

Elkészítés

1. lépés

Bekapcsolom a sütőt 175°C-ra, és sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe. Finom morzsává porítok 15 deka mandulabelet, és egy nagy tálban kézi habverővel lágy habbá verem a tojásfehérjéket. A mandulamorzsát kiszóróm egy másik tálba, hozzákeverem a lisztet, cukrot, aztán belereszelem a citrom héját. Fakanállal hozzáadom a lágy tojáshabot meg a mandula aromát, és kész is a tészta. Az adagoláshoz előveszek egy evőkanalat, és egy pohárba vizet töltök, így ha nagyon ragadna a tészta, időnként belemárthatom a vízbe a kanalat. A sütőpapírral bélelt tepsire helyezem rá a kis halmokat, aztán 17-20 percre betolom őket a sütőbe, és halvány aranybarnára sütöm őket. Sütés után a puszedlik kicsit lágyak maradnak. De ez így rendben van, mert ahogy hűlnek, külsejük tovább szilárdul még, ám közepük finoman puha, ragacsos lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem