Feltöltve:

Mandulás marcipán rolád

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
kristálycukor10 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
mandula5 dekagramm
mandula aroma1.5 teáskanál

A krémhez

Ráma25 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tej4 dl
porcukor25 dekagramm
mandula aroma4 teáskanál
marcipán10 dekagramm

A díszítéshez

szeletelt mandula10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tésztához és a díszítéshez szükséges szeletelt mandulát egyenletesen, egy tiszta tepsibe szórjuk. Betesszük a sütőbe és gyakori, 2-3 percenkénti ellenőrzés és forgatás mellett szép világosbarnára pirítjuk.

  2. 2. lépés

    Közben előkészülünk a piskótához: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a mandulaaromát is hozzáadjuk és könnyedén összekeverjük.

  3. 3. lépés

    A megpirult mandulának az egyharmadát a kezünk között apróra törjük. Közben a megüresedett sütőt 220 °C-ra állítjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük az összetört mandulalapocskákkal, majd óvatosan egy fakanállal két részletben a habba keverjük. A tésztát egy papírral kibélelt 32x35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Az előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.

  4. 4. lépés

    A krémhez a pudingot a tejjel a zacskón levő utasítás szerint cukor nélkül megfőzzük és kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a 4 mokkáskanál mandulaaromát is beledolgozzuk. A krém 80%-ával megkenjük a lapot úgy, hogy az egyik hosszabbik oldal mentén egy 2-2,5 cm-es sáv üresen maradjon.

  5. 5. lépés

    A marcipánt átgyúrjuk, ha szükséges, pár csepp vizet adunk hozzá. Tiszta felületen egy 35 cm hosszú, egyenletes hengert görgetünk belőle a kezünkkel. A marcipánrudat a krémrétegre helyezzük, az üres sávval ellentétes oldalra és az üres sáv felé haladva szorosan belecsavarjuk.

  6. 6. lépés

    A maradék krémmel átkenjük a rolád külsejét és beszórjuk a maradék mandulával. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1