Feltöltve:

Mandulás, almás szeletek

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

alma4 darab
citromlé2 evőkanál
Ráma1.5 bögre
cukor1.5 bögre
tojás4 darab
sütőpor1 teáskanál
liszt2 bögre
darált mandula1 bögre
apróra darabolt keserű csokoládé1 bögre

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a citromlével meglocsoljuk.

  2. 2. lépés

    A Ramát a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A sütőport a liszttel és a mandulával összeszitáljuk, majd a tojásos masszába dolgozzuk a kinyomkodott almával együtt, végül a csokoládét is beletesszük.

  3. 3. lépés

    Egy közepes méretű tepsit Ramával kikenünk, az almás masszát belesimítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 25 perc alatt megsütjük.

  4. 4. lépés

    Porcukorral meghintve, csinos szeletekre vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre