Feltöltve:

Mandulás-meggyes rénszarvas muffin

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Rumos csokikrém

puha Rama Vajas Íz15 dekagramm
rumaroma1.5 teáskanál
tejszín1 dl
étcsokoládé gőz felett felolvasztva5 dekagramm
vanília kivonat1 teáskanál
1 csipetnyi
porcukor6 dekagramm
holland kakaópor5 dekagramm

Díszítés

mini perec a szarvakhoz1 csokor
fehér cukor a szemekhez1 pár szem
piros cukor az orrokhoz1 pár szem
babapiskóta tallér1 adag

-

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tej1.5 dl
lecsepegtetett kimagozott meggybefőtt15 dekagramm
szeletelt mandula10 dekagramm
1 csipetnyi
reszelt kezeletlen citrom héja, vagy egy fél mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj1 darab
sütőpor1 csomag
liszt15 dekagramm
tojás2 darab
vanillincukor1 csomag
cukor10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szeletelt mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert amíg forró a serpenyő, tovább pirul!
    Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, adjuk hozzá a sütőporral, citromhéjjal és sóval elkevert lisztet, majd a mandulát és a meggyet. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, és alakítsuk homogén tésztává. A kész tésztát töltsük muffin sütőformába illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
    12 muffin lesz belőle.

  2. 2. lépés

    Rumos csokikrém: készítsük el a krémet a tetejére. Egy nagy tálban, kézi mixerrel dolgozzuk el a Rama Vajas Ízt a porcukorral, a beleszitált kakaóporral, és a csipet sóval. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és rumaromát, majd a felolvasztott, lehűtött étcsokoládét. Végül keverjük hozzá a tejszínt, tegyük hűtőbe, amíg krémmé áll össze.

  3. 3. lépés

    Díszítés: kenjük meg a muffinokat a rumos krémmel, helyezzük rájuk a piskóta tallérokat. Egy csepp csokoládékrémmel ragasszuk fel az orrokat, a szemeket és a szarvakat. Egy-egy pötty krémmel fejezzük be a rénszarvas szemeit.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0