Feltöltve:

Mandulás marcipán rolád

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
nyers tojás5 darab
porcukor25 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
2,8 % -os tej4 dl
mandulaszeletek10 dekagramm
marcipán10 dekagramm
mandula aroma2 teáskanál
főznivaló vaníliás pudingpor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

  2. 2. lépés

    A tésztához és a díszítéshez szükséges 10 dkg szeletelt mandulát egyenletesen egy tiszta tepsibe szórjuk.

  3. 3. lépés

    Betesszük a sütőbe és gyakori, 2-3 percenkénti ellenőrzés és forgatás mellett szép világosbarnára pirítjuk.

  4. 4. lépés

    Közben előkészülünk a piskótához: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a mandulaaromát is hozzáadjuk és könnyedén összekeverjük.

  5. 5. lépés

    A megpirult mandulának az egyharmadát a kezünk között apróra törjük.

  6. 6. lépés

    Közben a megüresedett sütőt 220 °C-ra állítjuk.

  7. 7. lépés

    Az átszitált lisztet összekeverjük az összetört mandulalapocskákkal, majd óvatosan egy fakanállal két részletben a habba keverjük.

  8. 8. lépés

    A tésztát egy papírral kibélelt 32x35cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk. Az előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük.

  9. 9. lépés

    Közben a krémhez a pudingot a tejjel a zacskón levő utasítás szerint cukor nélkül megfőzzük és kihűtjük.

  10. 10. lépés

    A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a 4 mokkáskanál mandulaaromát is beledolgozzuk.

  11. 11. lépés

    A krém 80%-ával megkenjük a lapot úgy, hogy az egyik hosszabbik oldal mentén egy 2-2,5 cm-es sáv üresen maradjon.

  12. 12. lépés

    A marcipánt átgyúrjuk, ha szükséges, pár csepp vizet adunk hozzá. Tiszta felületen egy 35 cm hosszú, egyenletes hengert görgetünk belőle a kezünkkel.

  13. 13. lépés

    A marcipánrudat a krémrétegre helyezzük, az üres sávval ellentétes oldalra és az üres sáv felé haladva szorosan belecsavarjuk.

  14. 14. lépés

    A maradék krémmel átkenjük a rolád külsejét és beszórjuk a maradék mandulával.

  15. 15. lépés

    Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem