Mandulás csirke
Mandulás csirke
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • mandula - 5 dekagramm
  • őrölt fehér bors - 1 csipetnyi
  • fehérbor - 1 dl
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál
  • tojásfehérje - 2 darab
  • rizsliszt - 10 dekagramm
  • ananász befőtt konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a KNORR gyros fűszert és a borsot. A kis darabokra vágott csirkemellet a pácba belemártva egy 10 percre félretesszük.
  2. Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk. A félretett, "bundás" csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és forró olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra tesszük, köré rakjuk a levétől leszűrt ananászbefőttet.