csirkemell | 40 dekagramm |
---|---|
cukor | 1 teáskanál |
mandula | 5 dekagramm |
őrölt fehér bors | 1 csipetnyi |
fehérbor | 1 dl |
Knorr Gyros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 evőkanál |
tojásfehérje | 2 darab |
rizsliszt | 10 dekagramm |
ananász befőtt konzerv | 1 darab |
Mandulás csirke a Főételek kategóriában
A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a KNORR gyros fűszert és a borsot. A kis darabokra vágott csirkemellet a pácba belemártva egy 10 percre félretesszük.
Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk. A félretett, "bundás" csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és forró olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra tesszük, köré rakjuk a levétől leszűrt ananászbefőttet.