Mandulakoszorú
Mandulakoszorú
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • instant kakaópor - 12 dekagramm
  • darált mandula - 30 dekagramm
  • cukor - 13 dekagramm
  • puha Rama - 20 dekagramm
  • sütőpor - 3 teáskanál
  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • csokoládé
  • tortazselé
  • marcipánmassza

Elkészítés:

  1. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, ezzel is jól kikeverjük. A mandulához adjuk a kakaót, a sütőport, és Ramás krémhez öntjük. Szép, homogén masszává keverjük. Koszorú, vagy tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 170-175 fokon, hagyományos sütőben kb. 190 fokon 55-60 percig, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából, hűlni hagyjuk, és kihűlés után ribizli-, málna- vagy más finom lekvárral bekenjük.