Feltöltve:

Mandulahabos torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

tojásfehérje8 darab
cukor6 csapott evőkanál
mandula15 dekagramm

A töltelékhez

porcukor5 dekagramm
gyümölcs (lehet fagyasztott, vagy konzerv is)50 dekagramm

-

tejföl1.5 dl
1 csipetnyi
rum2 evőkanál
tojássárgája2 darab
liszt28 dekagramm
Ráma17 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához valókból lágy, omlós tésztát gyúrunk. A tejfölből csak annyit, amennyit felvesz a tészta, de maradjon lágy. Ezután kétfelé osztjuk, egyenként 23 centi átmérőjű tortalapra nyújtjuk (lapítjuk), majd közepesen forró sütőben, kb. 170 fokon, 10-12 perc alatt szép világosra sütjük. Mindkét lapot egyenletesen megrakjuk gyümölccsel, és porcukorral megszórjuk. Végül egy tepsin ügyesen egymásra fektetjük. A tojások fehérjéjét, az apránként hozzáadogatott cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a hámozott, durvára tört mandula háromnegyedét. Ezt az ízes habot gazdagon a torta tetejére halmozzuk, és a maradék tört mandulával meghintjük. Lassú tűzön 130 fokon, jóformán csak melegen tartva, a sütőbe tesszük. Mintegy 25 perc múlva, amikor a hab szép világosra sült, kiemeljük, és amint kihűlt, cikkekre vágva tálaljuk. Tálaláskor málna vagy eperszörppel enyhén meglocsolhatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem