Mandulahabos lepény
Mandulahabos lepény
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Ráma - 12 dekagramm
    • liszt - 24 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • porcukor - 12 dekagramm

    A tésztára

    • lekvár - 1 darab

    A habhoz

    • vaníliás porcukor - 12 dekagramm
    • darált mandula - 12 dekagramm
    • tojásfehérje - 4 darab
    • só - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A lisztet a hideg, kockára vágott Ramával összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a 4 tojássárgát és összegyúrjuk.
    2. Kisujjnyi vékonyra kinyújtjuk, tepsibe helyezzük és lekvárral megkenjük.
    3. A 4 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a 12 dkg porcukrot és a darált mandulát. Ezt egyenletesen a lekvárral lekent tésztára halmozzuk és közepes lángon megsütjük.