Mandarinos szelet
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 220 gramm
    • forró tej - 2 dl
    • olaj - 150 milliliter
    • liszt - 250 gramm
    • sütőpor - 1 darab

    A krémhez

    • tej - 900 milliliter
    • kristálycukor - 90 gramm
    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • Ráma - 250 gramm

    Díszítés

    • tejszínhabpor - 1 darab
    • tej - 150 milliliter
    • porcukor - 1 teáskanál
    • mandarin, friss vagy kompót - 30 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojássárgát kikeverjük a cukorral, tejjel, és az olajjal. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a masszához adjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd készre sütjük. A krémhez a tejet, cukrot, vaníliás cukrot és a pudingporokat állandó keverés mellett megfőzzük. Hagyjuk, hogy a krém teljesen kihűljön. A hideg krémhez hozzákeverjük a Ramát. A tejszínhabporból, tejből, cukorból kemény tejszínhabot keverünk. A tésztára mandarin darabokat rakunk, majd a krémet. A tetejére tesszük a tejszínhabot. Ízlés szerint lehet díszíteni apró cukorkákkal, mandarin darabokkal.