Feltöltve:

Mályvacukor, pillecukor (marshmallow)

timer 40
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A hempergetéshez

kukoricakeményítő1 evőkanál
porcukor1 evőkanál

-

cukor150 csapott mokkáskanál
víz50 milliliter
kukoricaszirup, vagy méz1 evőkanál
zselatin8 gramm
víz3 evőkanál
1 csipetnyi
ízesítő aroma1 kevés
ételfesték (ha szükséges)1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok 2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába teszem. Magas falú kisebb habverőedényt válasszunk. Én egy literes, kerek, magas, műanyag fagyisdobozban csináltam. A habverő edénybe teszem a porzselatint, hozzáadok 3 evőkanál vizet, elkeverem és állni hagyom. (Ekkor lehet hozzáadni az ételfestéket is). Egy kis lábasba teszem a cukrot, mézet és a vizet, felforralom, majd még kis lángon forralom kb. 3-4 percet. A viszonylag hígabból sűrű, kristálytiszta szirupot kapok. Minden recept azt mondja, hogy a hőmérséklet legyen 260 fok, de ne menjen fölé, ami kb. 126 Celsius fok. Én ezt így oldottam meg, elértem, hogy jól forrjon, majd levettem a lángot, és így forralgattam. A forró szirupból azonnal egy keveset a zselatinhoz öntök és a mixerrel elkeverem. Hozzáadom a többi szirupot is, vanília vagy más extractumot és egy csipet sót, majd a mixerrel alacsonyabb fokozaton elkezdem keverni. Kb. 6-7 perc múlva maximumra veszem a fordulatot és még habosítom 1-2 percig. Akkor jó, ha már hófehér, megkeményedő a hab, nyúlós, elkezd felmászni a habverőn. Az időtartam függ a mixertől. Ezt a habot az előkészített dobozba öntöm, kanalazom. Ragacsos, nyálkás, nyúlós massza lesz. Kissé elegyengetem a tetejét, a másik papírt is bekenem olajjal és a tetejére teszem. Hagyom dermedni a hűtőben, kb. 2-3 óra múlva jó lesz. A megdermedt hab egy szivacsos, gumiszerű, ruganyos valami lesz. Ekkor a doboz oldalánál késsel körbevágom, kiborítom a dobozból, és óvatosan lehúzom a papírt róla. Kés élével segítek, ha kell. Az olajos papírra teszem vissza, mert ragadós nagyon. A konyhai ollóval először csíkokat vágok belőle, majd a csíkokat felkockázom. Egy tálkában összekeverem a keményítőt a porcukorral és minden mályvacukor kockát meghempergetek benne, a felesleget lesöpröm. Hónapokig tárolható, mert valójában csak cukor. Nálam a fehér kókuszos, a sárga vaníliás, a zöld keserű mandulás, a piros rumos, a kék szintén vaníliás ízesítést kapott. Színezék nélkül hófehér színű lesz.


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Jégkrém kosárkák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Joghurtos süti

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pillecukor

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0

Tejbedara datolyamártással

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillázsos piramis

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Almás tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tarka szelet

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csacsifül

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Szotyis süti

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Barackos süti

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Kókuszos-meggyes süti

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ropogós diós

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Citromos szelet

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Ivett szelet

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyfa mini nyalókák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Banános-csokidarabos kocka

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hatlapos

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Szórt süti

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0