Feltöltve:

Mályvacukor

timer 160
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A masszához

cukor150 csapott mokkáskanál
víz50 milliliter
kukoricaszirup, vagy méz1 evőkanál
zselatin8 gramm
víz3 evőkanál
1 csipetnyi
ízesítő aroma, vagy ételfesték ízlés szerint1 kevés

A hempergertéshez

kukoricakeményítő1 evőkanál
porcukor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágunk 2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenjük olajjal és a doboz aljába tesszük. A habverő edényébe tesszük a porzselatint, hozzáadunk 3 evőkanál vizet és elkeverjük, majd állni hagyjuk. Ekkor lehet hozzáadni az ételfestéket is.

2. lépés

Egy kis lábasba tesszük a cukrot, a mézet, és a vizet, majd felforralom és még kis lángon forraljuk kb. 3-4 percig. A viszonylag hígabból sűrű, kristálytiszta szirupot kapunk. Minden recept azt mondja, hogy a hőmérséklet ne legyen 126 Celsius fok fölött.

3. lépés

Ezt úgy oldhatjuk meg, jól forrjon, majd levesszük a lángot és így forralgatjuk. A forró szirupból azonnal egy keveset a zselatinhoz öntünk és a mixerrel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi szirupot is, vanília, vagy más kivonatot és egy csipet sót.

4. lépés

A mixerrel alacsonyabb fokozaton elkezdjük keverni, majd kb. 6-7 perc múlva maximumra vesszük a fordulatot és még habosítjuk 1-2 percig. Akkor jó, ha már hófehér, megkeményedő a hab, nyúlós és elkezd felmászni a habverőre. Az időtartam függ a mixertől is.

5. lépés

Ezt a habot az előkészített dobozba öntjük, kanalazzuk. Kissé elegyengetjük a tetejét, majd a másik papírt is bekenjük olajjal és a tetejére tesszük. Hagyjuk dermedni a hűtőben. Kb. 2-3 óra múlva jó lesz.

6. lépés

A megdermedt hab egy szivacsos, gumiszerű, ruganyos valami lesz. Ekkor a doboz oldalánál késsel körbevágjuk, kiborítjuk a dobozból és óvatosan lehúzzuk a papírt róla. Kés élével segíthetünk, ha kell. Az olajos papírra tegyük vissza, mert ragadós nagyon.

7. lépés

A konyhai ollóval először csíkokat vágunk belőle, majd a csíkokat felkockázzuk. Egy tálkában összekeverjük a keményítőt a porcukorral és minden mályvacukorkockát meghempergetünk benne, végül a felesleget lesöpörjük. Hónapokig tárolható, mert valójában csak cukor.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem