Feltöltve:

Málnavarázs

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

cukor + 80 g a habba200 gramm
liszt310 gramm
olaj1 dl
tej1.5 dl
tojás4 darab
sütőpor1 csomag
kakaó40 gramm

krem

tejszín ízű pudingpor2 csomag
tej85 milliliter
kristálycukor5 evőkanál
tejszín250 milliliter
málna400 gramm
porcukor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először is kimérek mindent. Egyik edénybe a lisztet a sütőporral és mivel kakaós a piskóta, ezért levonom a liszt mennyiségéből a kakaó mennyiségét. Egy másik edénybe a cukor, tej, olaj, tojássárga, a harmadik edénybe a tojásfehérje és van egy negyedik edény is, amiben a habba való cukor megy. Mindig a tojásfehérjével kezdem, felverem, majd hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem az egészet. Utána elkeverem a tejet, az olajat, a tojássárgát és a cukrot, csak annyira, hogy elvegyüljön, majd rászitálom a sütőporos lisztet. Óvatosan elkeverem úgy, hogy még ne legyen bekapcsolva a mixer, majd magas fokozaton kb. 1,5-2 percig keverem, amíg szép sima nem lesz és kicsit kivilágosodik. Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához és egy kézi habverővel elkeverem benne, azaz fellazítom a sárga masszát. Párszor ezt megismétlem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan leszedjük a sárga masszát. Ezt egy nagyobb kanállal, hab kártyával, vagy szilikonos keverőlapáttal könnyen megtudjuk oldani. Ha ez elmarad és nem egyenletesen oszlik el benne a tojáshab, akkor itt ott tömöttebb lesz a lapunk. Ezután tortaformába tesszük, aminek csak az alján legyen papír, az oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni és egyenletesebb lesz a végeredmény. Krém elkészítése: a pudingot elkészítem a tejjel és az 5 kanál kristálycukorral. A cukrot akkor szoktam beletenni amikor már elkezd forrni. Ezután hideg vízbe, hűtőfürdőbe teszem, de néha meg kell keverni. A tejszínhabot mixerrel kemény habbá keverem, majd a kihűlt pudinggal is még keverem úgy 1-2 percig. A tejszínhabba nem szükséges cukrot tenni, mert alapból édes. A fagyasztott málnára ráteszem a porcukrot és megolvasztom a mikróban. Addig hagyom benne, amíg a málna ki nem olvad, de ne essen össze és a cukor miatt szirupos lesz. A lapot úgy vágom, hogy három lapot kapjak. Először a tejszínes-pudinggal megkenem, majd ráteszem a málnákat, a második lapot úgy kenem meg, hogy a tejszínes- pudingba már belekevertem a málnát, de hagytam egy kis szirupot a tetejére. Megkenem a második lapot és beborítom az egész sütit is. A végén csorgatok a tetejére a piros szirupból és kicsit márványos külsőt adok neki.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0