Feltöltve:

Málnás Pavlova

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

friss málna25 dekagramm

A krémhez

habtejszín2 dl

A tésztahab

tojásfehérje (kb. 3)10 dekagramm
porcukor12 dekagramm
almaecet1 teáskanál
kukoricakeményítő1 evőkanál
málnalekvár2 evőkanál
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

Tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit megolajozzuk, vagy szilikon sütőlapot használunk.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

2. lépés

A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, ha már elég kemény hozzászitáljuk a keményítővel elkevert porcukrot elkeverjük és hozzáadjuk az almaecetet és a lekvárt is. Addig habosítjuk, míg szép fényes kemény habot kapunk. A tepsire öntjük a tojáshabot és egy kerek 20-25 cm átmérőjű kört formázunk (szép magas lehet, kicsit a széle felé húzzuk.) A forró sütőbe toljuk, és vissza is vesszük a hőfokot 110-100 fokra, így sütjük 80-85 percig majd a lezárt sütőben hagyjuk kicsit hűlni.

3. lépés

A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a tetejére halmozzuk a tejszínhabot és a málnát, máris tálalható. A külseje roppanós kell legyen. (Az se baj ha kicsit repedezett, a belseje lágy ragacsos hab.)

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem