friss málna | 25 dekagramm |
habtejszín | 2 dl |
tojásfehérje (kb. 3) | 10 dekagramm |
porcukor | 12 dekagramm |
almaecet | 1 teáskanál |
kukoricakeményítő | 1 evőkanál |
málnalekvár | 2 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
Tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit megolajozzuk, vagy szilikon sütőlapot használunk.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, ha már elég kemény hozzászitáljuk a keményítővel elkevert porcukrot elkeverjük és hozzáadjuk az almaecetet és a lekvárt is. Addig habosítjuk, míg szép fényes kemény habot kapunk. A tepsire öntjük a tojáshabot és egy kerek 20-25 cm átmérőjű kört formázunk (szép magas lehet, kicsit a széle felé húzzuk.) A forró sütőbe toljuk, és vissza is vesszük a hőfokot 110-100 fokra, így sütjük 80-85 percig majd a lezárt sütőben hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a tetejére halmozzuk a tejszínhabot és a málnát, máris tálalható. A külseje roppanós kell legyen. (Az se baj ha kicsit repedezett, a belseje lágy ragacsos hab.)
Hozzászólások