Málnás lepény
Málnás lepény
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 15 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tojás ( M méret ) - 1 darab
  • porcukor - 15 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • tejföl - 0.5 dl
  • só - 1 csipetnyi
  • gyorsfagyasztott málna - 50 dekagramm
  • darált, háztartási keksz - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a Ramával, az egész tojással, az 5 dkg porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal, a tejföllel és a sóval.
  2. Hűtőszekrényben rövid ideig pihentetjük a tésztát, majd két részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk. Az egyik lappal kibélelünk egy kerek tortaformát, ráöntjük a cukorral és a reszelt keksszel összekevert málnát, majd betakarjuk a másik lappal, amit villával megszurkálunk.
  3. Előmelegített sütőben 160C fokon zsemleszínűre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.