Feltöltve:

Málnás pisztáciás muffin rózsavízzel

timer 45
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához (12db muffin)

Rama Vajas Íz150 gramm
Cukor150 gramm
tojás (M)3 darab
Liszt150 gramm
Dr. Oetker Sütőpor3 gramm
rószavíz (elhagyható)0,5 teáskanál
pisztácia aprítva50 gramm
málna (fagyasztott is lehet)12 szem

A krémhez

mascarpone160 gramm
porcukor30 gramm
habtejszín90 milliliter
málna pürésítve (fagyasztott is lehet)100 gramm
rózsavíz (elhagyható)4 csepp

A díszítéshez

aprított pisztácia10 gramm
málna1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A muffinformákat béleljük ki muffinpapírral.

  2. 2. lépés

    A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, valamint a rózsavizet is. Keverjük simára.
    A lisztet szitáljuk át sütőporral, majd forgassuk bele a tojásos-margarinos masszába.
    Végül keverjük bele a morzsolt fagyasztott málnaszemeket, és az aprított pisztáciát is, amiből 1 evőkanállal tegyünk félre későbbre.

  3. 3. lépés

    A masszát osszuk el a muffin formákban, szórjuk meg a tetejüket a maradék pisztáciával, és előmelegített sütőben süssük őket 25-30 percen keresztül.
    Hűtsük ki teljesen.

  4. 4. lépés

    A krémhez a 100g friss vagy kiolvasztott málnát pürésítsük, és ha nem szeretjük a magokat, passzírozzuk át egy szűrőn.

  5. 5. lépés

    A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, öntsük hozzá a hideg habtejszínt és robotgéppel verjük addig, amíg kemény habot kapunk.
    Adjuk a krémhez a málnapürét, és ízesítsük a rózsavízzel is.

  6. 6. lépés

    Egy kenőkés, kanál vagy habzsák segítségével díszítsük a muffinok tetejét a krémmel, szórjunk rá tört pisztáciát és tegyünk rá egy-egy málnaszemet.

  7. 7. lépés

    TIPP: A rózsavíz elhagyható, bár különleges ízt ad ennek a finom desszertnek. Nagyobb ázsia boltokban, Culinarisban vagy más cukrászkellékboltban beszerezhező.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek