Feltöltve:

Málnás-csokoládés szelet

timer 130
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

étcsokoládé20 dekagramm
Ráma16 dekagramm
cukor23 dekagramm
vaníliás cukor4 csomag
1 darab
tojás10 darab
darált mogyoró40 dekagramm
rum4 evőkanál
sütőpor1 csomag
zselatin15 gramm
málna25 dekagramm
joghurt5 dl
citrom reszelt héja és leve1 darab
tejszín4 dl

Elkészítés

1. lépés

A csokit finomra reszeljük. A Ramát 16 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a csokit, mogyorót, rumot és a sütőport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd apránként a mogyorós masszába dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 175 fokon, kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt keresztben félbevágjuk. Az egyik lapot tálra rakjuk, majd alufóliából karimát csinálunk köré. A zselatint beáztatjuk, a joghurtot a maradék cukorral, citromhéjjal és lével simára keverjük. A feloldott zselatint kevés krémbe vegyítjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez és hűtőbe tesszük. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk és 15 dkg málnával együtt a krémbe forgatunk. A krémet az alsó tésztalapra simítjuk, és a másik lappal befedjük. 4 órát hűtőben pihentetjük. Tetejét megszórjuk porcukorral és a maradék tejszínből vert kemény habbal díszítjük. A megmaradt málnákkal kirakjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem