Feltöltve:

Málnakrémes szelet, sütés nélkül

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fehér csokoládé30 dekagramm
karamellízű reggeli pehely20 dekagramm
málnaízű zselépor2 csomag
málna, (mirelit is lehet)50 dekagramm
natúr krémsajt60 dekagramm
cukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín7 dl

Elkészítés

1. lépés

A fehér csokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A reggeli pelyhet nejlonzacskóba tesszük, sodrófával durvára összetörtjük, és a folyékony csokoládéval összedolgozzuk. Sütőpapírral letakart, nagy méretű deszkára 26x28 cm-es sütőkeretet, vagy több réteg erős alufóliából hajtogatott keretet teszünk. A csokoládés masszát kézzel alaposan a keretbe nyomkodjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Közben lábasban a zseléport 4 dl vízben csomómentesre keverjük, és kb. 5 percig állni hagyjuk. A málnából 10 dkg-ot kimérünk, és a díszítésre félretesszük. A krémsajtot a kétféle cukorral ízesítjük. A zselét felhevítjük, (ne főzzük). Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a krémsajttal elvegyítjük. A 6 dl tejszínből kemény habot verünk, és a maradék málnával együtt a krémsajtba vegyítjük. A krémet a tortalapra simítjuk, és legalább 4 órára visszatesszük a hűtőbe. A süteményt a keret eltávolítása után felszeleteljük. A maradék tejszínt keményre verjük. A habot közepes vastagságú, csővel ellátott nyomózsákba töltjük, végül a szeleteket tejszínhabbal, és a félretett málnával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem