Málnadzsem a Desszertek kategóriában
A málnát megmossuk és egy kicsit hagyjuk megszáradni, az üvegeket előre kimossuk, majd száradni hagyjuk.
A megmosostt málnát egy edénybe tesszük , majd rászórjuk a cukrot és hagyjuk hogy összeforrjon. Közben gyakran kell kevergetni nehogy odaégjen az alja.
Kb 10 perc után hozzáadjuk a dzsemfixet és kb 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot leszedjük a tetejéről.
3 perc elteltével elkapcsoljuk alatta a gázt.
Az előkészített üvegebe töltjük a dzsemet. Ha attól félünk hogy szétpattana az üveg amikor beletöltjük a dzsemet akkor az üvegeket meleg vagy forró vízbe állítjuk és úgy töltjük bele a málnadzsemet.
Ha mindet az üvegekbe töltöttük akkor jó szorosan rátesszük a tetejét, majd kb 5 percre a fejére állítjuk az üvegeket.