Málé (puliszka) sült csirkével
Málé (puliszka) sült csirkével
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • paradicsom - 4 darab
  • olaj - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 5 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • búzadara - 10 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • csirkecomb - 4 darab
  • Globus Ketchup - 2 evőkanál
  • kukoricadara - 25 dekagramm
  • kápia paprika - 2 darab

Elkészítés:

  1. A málé elkészítése: A vizet felrakjuk melegedni, amikor forr, kis lángra tesszük, bele rakjuk a sót és az olajat. Lassan adjuk hozzá a búzadarát, kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Utána ugyanígy a kukoricadarát is. Amikor elkezd keményedni, akkor fakanállal keverjük tovább, amíg megfő.
  2. A sült csirke elkészítése: Bekenjük a csirkét Knorr Delikát ételízesítővel és Globus ketchuppal. Kiolajozott tepsibe rakjuk a húst, a paradicsomot és a paprikát. 200 fokon 40 perc alatt pirosra sütöm.A fokhagymát egy kis tálba összezúzzuk, 1 kk Delikátot és fél dl vizet öntünk hozzá. Ezt tehetjük a hús tetejére is, de még finomabb, ha mellé tesszük és belemártogatjuk a húst fogyasztáskor.