Feltöltve:

Malakow Torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A mártogatóhoz

rum4 evőkanál
cukor2 evőkanál
narancslé1.2 dl
száraz fehérbor1.2 dl

Egyéb

babapiskóta1.5 csomag
tejszín4 dl
mandulaforgács15 dekagramm

A krémhez

tej3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
tojássárgája5 darab
porcukor12.5 dekagramm
Ráma25 dekagramm

A tésztához

tojás3 darab
citrom reszelt héja1 darab
sütőpor1 csipetnyi
liszt7.5 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 15 dkg mandulaforgácsot egy száraz serpenyőben folytonos keverés mellett világosbarnára pirítjuk, majd szétterítve hűlni hagyjuk.

  2. 2. lépés

    A mártogatóshoz a bort, cukrot, narancslevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a rumot és kihűtjük.

  3. 3. lépés

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztához a 3 tojássárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a massza fehér krémszerű nem lesz.
    A 3 tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojáskrémbe, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport, végül a reszelt citromhéjat.
    A sütő középső részére téve 15 perc alatt megsütjük, és rácsra borítva hűlni hagyjuk.

  4. 4. lépés

    A krémhez az 5 tojássárgáját 1 csomag vaníliás pudingporral, bő 3 dl tejjel simára elkeverjük, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk.

  5. 5. lépés

    A 25 dkg Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a 12.5 dkg porcukrot és a kihűlt pudingkrémet, valamint 10 dkg pirított mandulaforgácsot

  6. 6. lépés

    A kapcsos tortaformát - amiben a tészta készült - kibéleljük sütőpapírral és belehelyezzük a kihűlt tortalapot.
    Ezt bekenjük a krém 1/3 részével. Babapiskótákat alaposan megmártogatung a boros-narancsos-rumos lében, és szorosan beterítjük a krémet. Megint 1/3 rész krém és áztatott babapiskóta jön, végül a maradék 1/3 krém.
    Letakarva hűtőbe tesszük.

  7. 7. lépés

    Másnap, vagy min. 2 óra múlva 4 dl tejszínt felverünk nagyon kemény habbá, egy tálra csúsztatjuk a tortát és bevonjuk a tejszínhabbal. Egyharmadát kb. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a tetejére rózsákat nyomunk. Oldalát és a tetejét a maradék mandulaforgáccsal megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1