Feltöltve:

Malakow Torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A mártogatóhoz

rum4 evőkanál
cukor2 evőkanál
narancslé1.2 dl
száraz fehérbor1.2 dl

Egyéb

babapiskóta1.5 csomag
tejszín4 dl
mandulaforgács15 dekagramm

A krémhez

tej3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
tojássárgája5 darab
porcukor12.5 dekagramm
Ráma25 dekagramm

A tésztához

tojás3 darab
citrom reszelt héja1 darab
sütőpor1 csipetnyi
liszt7.5 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A 15 dkg mandulaforgácsot egy száraz serpenyőben folytonos keverés mellett világosbarnára pirítjuk, majd szétterítve hűlni hagyjuk.

2. lépés

A mártogatóshoz a bort, cukrot, narancslevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a rumot és kihűtjük.

3. lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztához a 3 tojássárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a massza fehér krémszerű nem lesz.
A 3 tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojáskrémbe, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport, végül a reszelt citromhéjat.
A sütő középső részére téve 15 perc alatt megsütjük, és rácsra borítva hűlni hagyjuk.

4. lépés

A krémhez az 5 tojássárgáját 1 csomag vaníliás pudingporral, bő 3 dl tejjel simára elkeverjük, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk.

5. lépés

A 25 dkg Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a 12.5 dkg porcukrot és a kihűlt pudingkrémet, valamint 10 dkg pirított mandulaforgácsot

6. lépés

A kapcsos tortaformát - amiben a tészta készült - kibéleljük sütőpapírral és belehelyezzük a kihűlt tortalapot.
Ezt bekenjük a krém 1/3 részével. Babapiskótákat alaposan megmártogatung a boros-narancsos-rumos lében, és szorosan beterítjük a krémet. Megint 1/3 rész krém és áztatott babapiskóta jön, végül a maradék 1/3 krém.
Letakarva hűtőbe tesszük.

7. lépés

Másnap, vagy min. 2 óra múlva 4 dl tejszínt felverünk nagyon kemény habbá, egy tálra csúsztatjuk a tortát és bevonjuk a tejszínhabbal. Egyharmadát kb. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a tetejére rózsákat nyomunk. Oldalát és a tetejét a maradék mandulaforgáccsal megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem