Feltöltve:

Malacsült

timer 120
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa2 darab
babérlevél2 darab
Knorr Erőleveskocka1 darab
hagyma2 darab
fokhagyma1 darab
bőrös malaclapocka1 darab

Malacsült a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Legjobb, ha kötözött malaclapockát kapunk, sokkal szebben és egyenletesebben sül. Ha nem sikerül ilyet kapjunk, akkor otthon kötözzük mi össze. Ha nem hálóval van kötözve, csak egy irányban, akkor egy éles késsel vagdossuk be a bőrt, majd durva sóval jól kenjük be.

2. lépés

A Knorr kockát morzsoljuk el és keverjük simára egy kis olajban. Kenjük be vele a lapocka húsos részét és hagyjuk állni így egy fél órát.

3. lépés

A sütőt állítsuk igazán magas hőfokra, 220-250 fokra. Egy tepsibe locsoljunk egy kis olajat és tegyük rá a lapockát. Ezt is locsoljuk meg egy kis olajjal vagy zsírral. Süssük ezen a hőfokon kb. fél órát, amíg a bőr szépen felhólyagzik. Így lesz finom, ropogós a malac bőre.

4. lépés

Tegyük a zöldségeket a tepsibe a babérlevéllel együtt a lapocka köré. Vegyük le a hőt kb. 170 fokra és süssük további 1-1.5 órát a lapockát.

5. lépés

Malacsült elkészítés 5. lépés képe

Ha kész, tegyük egy sütőrácsra és azon pihentessük 20-25 percet. Majd csak ezután szeleteljük föl. Így lesz finom, omlós a hús. Tálaljuk almás dinsztelt savanyú káposztával és rösztivel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem