Feltöltve:

Malackák

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejszín (sűrá állagú!)

-

sovány tehéntúró150 gramm
mazsola1 darab
tej6 evőkanál
cukor70 gramm
étolaj6 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
liszt225 gramm
sütőpor1 csomag
hámozott, őrölt mandula100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A túrót, tejet, olajat, cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, felét a túrós masszához keverjük, a maradék lisztkeveréket az őrölt mandulával együtt belegyúrjuk, és gyúródeszkán sima tésztává dolgozzuk. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát kinyújtjuk. Egy pohárral minden malacka elkészítéséhez két kerek lapot, orrának egy harmadik, kis kerek lapocskát kiszúrunk. Az egyik nagy lapot félbevágjuk, ez lesz a malac füle. A tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük és összeállítjuk, szeme helyére mazsolát nyomunk, és kikent sütőlemezre téve az előmelegített sütőben megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem