tejszín (sűrá állagú!) | |
sovány tehéntúró | 150 gramm |
mazsola | 1 darab |
tej | 6 evőkanál |
cukor | 70 gramm |
étolaj | 6 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
liszt | 225 gramm |
sütőpor | 1 csomag |
hámozott, őrölt mandula | 100 gramm |
A túrót, tejet, olajat, cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, felét a túrós masszához keverjük, a maradék lisztkeveréket az őrölt mandulával együtt belegyúrjuk, és gyúródeszkán sima tésztává dolgozzuk. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát kinyújtjuk. Egy pohárral minden malacka elkészítéséhez két kerek lapot, orrának egy harmadik, kis kerek lapocskát kiszúrunk. Az egyik nagy lapot félbevágjuk, ez lesz a malac füle. A tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük és összeállítjuk, szeme helyére mazsolát nyomunk, és kikent sütőlemezre téve az előmelegített sütőben megsütjük.
Hozzászólások