Feltöltve:

Mákvirág kalács

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt50 dekagramm
élesztő4 dekagramm
langyos tej4 dl
porcukor3 evőkanál
1 teáskanál
olaj2 evőkanál

Töltelékhez

olvasztott Rama5 dekagramm
darált mák8 evőkanál
porcukor8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros, langyos tejben, majd mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, elkenjük, majd rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, majd a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgával lekenjük, forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1