Feltöltve:

Mákvirág kalács

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt50 dekagramm
élesztő4 dekagramm
langyos tej4 dl
porcukor3 evőkanál
1 teáskanál
olaj2 evőkanál

Töltelék

olvasztott Rama5 dekagramm
darált mák8 evőkanál
porcukor8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros, langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40cm lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk, és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgával lekenjük, forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük 180 fokon.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0