Feltöltve:

Máktorta ribizli raguval

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma24 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojás12 darab
kristálycukor24 dekagramm
őrölt mák34 dekagramm
liszt20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

A puha Ramát a porcukorral kikeverem, majd egyenként hozzáadom a szétválasztott tojássárgákat és jól kikeverem. Az őrölt mákot a liszttel és a reszelt citromhéjjal összekeverem külön egy tálban. Külön tálban felverem a tojásfehérjét jó kemény habbá, majd amikor már kemény, hozzákeverem a kristálycukrot és azzal is picit keverem, hogy a hab fényes legyen. A tojássárgás, porcukros,Ramás keverékhez óvatosan hozzáforgatom laza mozdulatokkal a tojásfehérjés, cukros habot. Majd jöhet bele óvatosan a mákos, lisztes, citromhéjas rész és azt is összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 26-os tortaformában is elfér, bár én inkább egy nagyobb lábasban csináltam. Ha megsült és kihűlt, akkor fel lehet vágni kb 5-6 lapnyi kijön belőle, mert tömör a tésztája. Áfonyalekvárt egy pici rummal összekeverek, csomómentesre és azzal töltöm be az összes lapot. A tetejére is hagyok egy picit, mert azt is és az oldalát is be kell kenni lekvárra vékonyan, mert még erre jön a csokibevonat. Csokimáz: 15 dkg étcsokoládét, vagy tortabevonót vízgőz felett felolvasztok. Hozzáadok kb 5 dkg Ramát, elkeverem, ettől picit besűrűsödik az állaga, úgyhogy egy kevés étolajat is öntöttem hozzá, de nem kell túl sok, mert akkor nagyon híg lesz és nehezen dermed meg a csoki. Átvonom vele az egész tortát, picit elsimítom a tetejét és az oldalát, hogy mindenhol egyenletes legyen. Hűtőben dermedni hagyom 1,5 órát. Addig elkészítem a ribizli ragut: fagyasztott ribizliből csináltam (30 dkg-os). Először serpenyőben kb 2-3 evőkanálnyi mézet melegítek, majd ha már jól habzik, beleteszem a ribizlit, ha leve van, akkor leszűröm és visszateszem a levét a tűzre. Egy teáskanálnyi étkezési keményítőhöz hozzákeverek egy pici ribizlilevet, jól elkeverem és hozzáadom a többi ribizli léhez. Összekeverem, beleteszem a ribizli darabokat, picit felmelegítem és kész is a ribizli ragu. A tortát vizezett éles késsel óvatosan szeletelem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem