Feltöltve:

Máktorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mazsola5 dekagramm
rum1 evőkanál
tojás6 darab
liszt6 dekagramm
darált mák20 dekagramm
savanykás alma1 darab
Ráma15 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szobahőmérsékletű Ramat habosra keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a mákkal összekevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk össze. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és lazán a mákos masszához keverjük, végül a lecsepegtetett mazsolát is beleforgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk Ramával egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát. Az almával csillag alakban díszítjük a tetejét. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából, és porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre